Daniel Marcelo | Residència Universitària a Reus - Daniel Marcelo

Residència Universitària al Campus Bellisens de Reus (Tarragona)

El pas previ del projecte es refer l’ordenació del campus Bellisens. i en segon lloc es projecta una residència d’estudiants universitaris.

Un cop analitzat el campus, es proposen 5 nius residencials que ordenen el campus i al mateix temps l’omplen de vida. La idea de dividir en 5 peces arquitectòniques sorgeix d’investigar i enllaçar grups de residents reduïts amb la idea de forjar més intimitat i reforçar els vincles afectius com si fossin grans famílies.
L’edifici tipus de residència s’estructura en tres nivells: la planta baixa és l’espai més reduït pensat per accedir a l’edifici, espai de bugaderia, espai d’instal·lacions i guarda bicicletes. El segon nivell es troba l’espai comú a doble alçada conjuntament amb tipologies de residència universitària, i a l’últim nivell també es situen les habitacions universitàries.

L’espai de l’edifici amb més importància, és l’espai comunitari, un ambient a doble alçada que alimenta totes les tipologies. Aquest espai comú està pensat per a cuinar, menjar, relaxar-se, conversar, mirar la T.V… És a dir, un espai destinat a treballar i fer feina en grup.

Any: 2011
Categoria: Equipament Públic / Urbanisme / Projecte Bàsic
Col·laborador: Arturo Frediani (Tutor)
Fotografia: Daniel Marcelo
Client: Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus