Reorganization of student pavilions of the old school of architecture in Reus. Tarragona. Catalonia | Daniel Marcelo

Reorganization of student pavilions of the old school of architecture in Reus. Tarragona. Catalonia

The reorganization of the pavilions of the Architecture school (fell into disuse by the construction of the new architecture school on 2011). It was an exciting exercise and rebellious nature against the thought of teachers. What we learned in the old school of architecture as architects, was the outer/inner relationship, had transversality and transparency between the different students from different courses, which at the same time, a personal interconnection between all their ages and courses was produced (we think that spirit has been lost in the new school of architecture). In fact, in proposing this idea with Xabi, we thought it appropriate not miss the essence of relating to each other at the same time exercise a balance between urban and architectural quality was achieved by a simple pavilions.

The prototype was proposed by some laws of internal organization, in which all units of five pavilions formed a large square space for all kinds of events. Secondly the interstitial space treated as landscaped areas with a more private atmosphere and at the same time expanding this inner work surface. Special emphasis in the pavilion that sits above the other, called the rest area or disconnection, even prepared to sleep. Finally, all intervention is landscaping with native trees and upholstered with a carpet of grass.

Year: 2010
Category: Urban Equipment, Urbanism and landscaping
Partner: Xabier García Colomé
Photography: Xabier García and Daniel Marcelo
Customer: Architecture School of Reus

Share Button